Eerste fittesten van start op 18 oktober

Geschreven door Redactie

De BEL-gemeenten bieden in samenwerking met Sportief en Gezond BEL gezondheidstesten aan voor senioren. Dat gebeurt via het programma Max Vitaal. De eerste testen starten op maandag 18 oktober bij het Huis van Eemnes.

De fittesten bestaan uit eenvoudige metingen zoals knijpkracht, beenspierkracht en bloeddruk. Voor wie het wil, kan een beweeg- en gezondheidsadvies op maat krijgen. Met de fittesten wil de gemeente zoveel mogelijk mensen in beweging brengen. Er zijn meer dan 400 aanmeldingen, verspreid over 3 dagen.

Bij de start van de fittesten, organiseert Sportief en Gezond BEL ook het Toen is Terug Festijn bij het Huis van Eemnes. Het is een feestelijk moment voor senioren dat in het teken staat van ontmoeting en samenzijn. Met name vanwege de lange periode waarin veel mensen, voornamelijk senioren, nauwelijks naar buiten konden of aan een activiteit konden deelnemen. Op 18 oktober zijn er daarom allerlei activiteiten, zoals koersbal, yoga, bingo, lezingen, line dance, muziek. Het festijn is te bezoeken van 10.00 tot 16.00 uur. Een coronatoegangsbewijs is verplicht.

Naast de fittesten en het Toen is terug festijn, zal op 18 oktober ook het BEL-preventieakkoord worden ondertekend door de wethouders gezondheid. Het is een lokale uitwerking van het Nationale Preventieakkoord van de Rijksoverheid. Het doel van het lokale preventieakkoord is om alle inwoners van de BEL de kans te bieden om op een gezonde manier te leven en op te groeien.

Onze Ambassadeurs