Vandaag is het “National Coming Out Day”

Geschreven door Redactie

Wat is National Coming Out Day?

National Coming Out Day is ook wel in het Nederlands “Nationale Kom Uit De Kast Dag”. National Coming Out Day is nu al bijna wereldwijd. Het word vooral gevierd in Engels sprekenede landen maar ook natuurlijk in landen zoals Nederland en België. De mensen die National Coming Out Day hebben opgericht zijn Robert Eichberg en Jean O’Leary.

Uit de kast komen is openlijk zeggen dat jij op je eigen seksuele geaardheid of genderidentiteit uit te komen. National Coming Out Day is al sinds 1988 gevierd. Ronald Plasterk heeft deze dag in 2009 ook voor Nederland uitgeroepen dat het die dag National Coming Out day was waarvoor het zorgde dat homoseksualiteit werd geaccepteerd in Nederland. Ronald Plasterk was in 2009 de minister van OCW.


Onze Ambassadeurs