Wetenschappers creëerden een bubbel die 465 dagen duurde voordat hij knalde

Geschreven door Redactie

We gaan je bubbel niet doen barsten, maar...

We durven te wedden dat de meesten van ons als kind bellen bliezen en probeerden te zien welke het langst duurden. We durven er ook op te wedden dat geen van hen meer dan een paar vluchtige momenten heeft geduurd. Nu hebben wetenschappers het schijnbaar onmogelijke voor elkaar gekregen en hebben we onze kindertijdpogingen in het stof achtergelaten. In een nieuwe studie creëerden onderzoekers van de Universiteit van Lille in Frankrijk bubbels die wel 465 dagen kunnen leven!

"Zeepbellen zijn in wezen kwetsbaar en vluchtig", schreven de auteurs van het onderzoek in hun paper. "We ontwerpen bellen gemaakt van een vloeibare composietfilm die al deze effecten kan neutraliseren en hun integriteit gedurende meer dan een jaar in een standaardatmosfeer kan behouden."
Onze Ambassadeurs