Week van de Toegankelijkheid

Geschreven door Redactie

In Weesp willen we dat iedereen zichzelf kan zijn en zich zelfstandig en veilig kan verplaatsen.


Daarom moeten de gemeente, ondernemers en bewoners de stad zo toegankelijk mogelijk maken voor mensen met een beperking. Samen maken we van Weesp stapsgewijs een stad waarin iedereen die dat wil mee kan doen en zich welkom voelt, met of zonder beperking.

Van 4 tot en met 8 oktober 2021 is het de Week van de Toegankelijkheid. Tijdens deze week wordt overal in Nederland aandacht gevraagd voor toegankelijke winkels, horeca, theaters, natuurgebieden, sportaccommodaties, festivals, maar ook websites. Het is belangrijk dat iedereen overal aan mee kan doen; zowel thuis als op locatie.

De gemeente zet zich in om de stad fysiek, sociaal en digitaal toegankelijker te maken. Hierin werken we als gemeente samen met mensen met een beperking en de organisaties die hen vertegenwoordigen.

In Weesp gebruiken we de Week van de Toegankelijkheid om het belang van toegankelijkheid voor iedereen te onderstrepen. In deze week willen we samen met ondernemers, soms letterlijk, de drempels voor alle inwoners van Weesp verlagen. Helpt u mee?




Onze Ambassadeurs