Recept voor gezonde Havermoutkoekjes

Geschreven door Redactie

We weten dat een gezond recept voor havermout-rozijnenkoekjes de meest traditionele recept van gezonde koekjes zijn, maar we konden het gewoon niet laten.

Veel beter is een gezond havermout-rozijnenkoekje MET CHOCOLADE.

Wat heb je nodig?
 
- 1 1/4 kopjes snelle haver
- 1 kopje wit volkoren meel
- 1 1/2 theelepels bakpoeder
- 1 1/2 theelepels kaneel
- 1/2 theelepel koosjer zout
- 1/4 kop ongezoete appelmoes
- 4 eetlepels ongezouten boter gesmolten en afgekoeld
- 1 groot ei
- 1 theelepel puur vanille-extract
- 1/2 kopje honing
- 1/3 kopje donkere chocoladeschilfers
- 1/4 kop rozijnen
- 1/4 kop goed gehakte rauwe walnoten of pecannoten (in dit recept gaan we meestal voor pecannoten, maar beide zijn heerlijk) of nog eens 2 eetlepels chocoladeschilfers en 2 eetlepels rozijnen

Bereiding:

Klop in een grote kom de havermout, bloem, bakpoeder, kaneel en zout door elkaar.

Meng in een middelgrote kom de appelmoes, boter, ei, vanille en honing. Klop tot het gemengd is.

Giet het vloeibare mengsel bij het bloemmengsel en roer tot het gemengd is. Het deeg zal nat en plakkerig zijn. Vouw de chocoladeschilfers, rozijnen en walnoten erdoor.

Zet in de koelkast en laat minimaal 30 minuten of maximaal 3 dagen opstijven.

Als je klaar bent om te bakken, plaatst je een rek in het midden van je oven en verwarm je de oven voor op 250 graden. Bekleed een groot omrande bakplaat met bakpapier.

Haal het deeg uit de koelkast (als het erg stijf is, moet je het misschien 5 tot 10 minuten laten staan).

Druk met je vingers elk koekje voorzichtig tot een koekjesvorm.

Bak tot de koekjes goudbruin en stevig aan de randen zijn en bovenop, ongeveer 9 tot 10 minuten. Plaats de bakplaat op een rooster en laat de koekjes 2 minuten op de bakplaat afkoelen, leg de koekjes daarna op het rooster om volledig af te koelen.


Onze Ambassadeurs