Huizen Klimaatbewust in winkelcentra en op markt

Geschreven door Redactie

Voor gratis vrijblijvend advies om energie (en geld) te besparen, kunnen inwoners van Huizen op drie zaterdagen in oktober terecht bij de stand van Huizen Klimaatbewust.

Alle organisaties die in Huizen bezig zijn met energiebesparing staan dan klaar voor advies en informatie. Bezoekers van de stand krijgen een leuke attentie, waaronder een voucher voor 80 euro aan gratis energiebesparende producten. Dankzij de tuktuk van Versa Welzijn is de stand niet te missen.

Op de markt

De stand staat op zaterdag 2 oktober in het Oude Dorp, voor de Oude Kerk, op 16 oktober in winkelcentrum Oostermeent en op 23 oktober in De Holleblok. De stand wordt bemenst door medewerkers van de gemeente Huizen, HuizenDuurzaam, Versa Welzijn, De Alliantie en (op 23 oktober) het Duurzaam Bouwloket.

Energiecoaches van HuizenDuurzaam

Lokale energiecorporatie HuizenDuurzaam wil inwoners helpen met het verduurzamen van hun woning. Bezoekers van de stand krijgen onder andere informatie over isolatie en kunnen meteen een gratis huisbezoek van een energiecoach aanvragen. Zelf energiecoach worden? HuizenDuurzaam vertelt er graag meer over.

Opbouwwerker duurzaamheid

Gemeente Huizen heeft sinds juni een opbouwwerker duurzaamheid van Versa Welzijn. Hij richt zich met name op huurders. Ook zij kunnen energie en dus geld besparen. Door bijvoorbeeld kleine aanpassingen te doen in het dagelijks leven én door gebruik te maken van de voucher voor kleine energiebesparende maatregelen. Hiermee kunt u voor (minstens) 8o euro aan onder meer ledlampen en radiatorfolie aanschaffen. U kunt de voucher afhalen bij de stand. Hulp nodig bij het aanvragen? Ook daar helpt de opbouwwerker duurzaamheid graag bij.

Duurzaam Bouwloket

Op zaterdag 23 oktober sluit ook een adviseur van het Duurzaam Bouwloket aan. Duurzaam Bouwloket is het energieloket van de gemeente. Inwoners kunnen hier terecht voor gratis en onafhankelijk advies over energie besparende maatregelen, subsidieregelingen en al hun vraagstukken over het verduurzamen en energiezuinig maken van hun woning.

Huizen Klimaatbewust

Op Huizen Klimaatbewust vindt u informatie en tips over onderwerpen als energie besparen, aardgasvrij wonen, subsidies en het groener maken van onze openbare ruimte en de eigen tuin. Deze informatie is bedoeld voor inwoners, bedrijven en andere organisaties. Huizen Klimaatbewust is een initiatief van de gemeente Huizen . 


Onze Ambassadeurs