Column Vivo Somnis: het glas is halfvol, zelfs wanneer het Corona betreft

Het is misschien een gek idee om mijn column te schrijven over de positieve gevolgen van de Corona-uitbraak. Natuurlijk moest ik er even goed over nadenken of dit wel de juiste insteek is, maar om je droom te leven heb je altijd een halfvol glas nodig.

Laat ik wel beginnen met te zeggen dat ik liever heb dat niemand ziek wordt, en wanneer iemand onverhoopt wel ziek wordt dan ook weer voorspoedig hersteld. Maar deze periode biedt ook heel veel kansen.

We zitten allemaal thuis, de meesten van ons hoeven (of mogen) niet meer naar kantoor en dat scheelt veel reistijd. Deze tijd zou je kunnen gebruiken om te reflecteren, je afvragen wat je de afgelopen tijd allemaal hebt gedaan en wat er allemaal in de toekomst anders kan. Wat zijn je doelen, wat zijn je dromen, wat weerhoudt je ervan om deze waar te maken? De kans is groot dat je de afgelopen tijd een vorm van verslaving in stand hebt gehouden, een verslaving aan gewoontes en de “rat race” van het leven. Druk, druk, druk, geen tijd om andere dingen te doen, alles moet doorgaan. En ineens is daar de afkick-periode, alsof je in één keer van de drugs gaat afkicken, helemaal “cold turkey” want Corona dwingt je ertoe.

We hebben ineens tijd over, beginnen ons weer te vervelen, Netflix en alle platformen worden verzocht om de kwaliteit van hun uitzendingen te verlagen omdat het internet anders dichtslibt door alle kijkers, we gaan weer lezen, bellen elkaar veel vaker en zijn “ineens” weer echt geïnteresseerd in hoe het met anderen gaat. Maak gebruik van deze tijd en wees dankbaar voor wat je allemaal wel kunt en wat het je brengt. Ga die documentaire kijken die je al zo lang wilde zien, lees dat boek waar je al zoveel over hebt gehoord, voer die diepzinnige gesprekken met anderen, leer elkaar weer kennen, werk je toekomstplannen uit! Het kan allemaal, want jij bepaalt of jouw glas halfvol is!

Deze Corona-storm gaat over een tijdje weer liggen, dan is het virus onder controle en krijgen we de mogelijkheid om weer opnieuw te beginnen. Het zal creativiteit, inzet, inzicht en vooral positief denken vereisen om de economie zo snel mogelijk weer vlot te trekken.

Maar Corona kan ook zorgen voor een nieuw begin, een nieuw leven zoals jij dat wilt, het leven waarin jouw glas altijd halfvol is en je jouw eigen geluk bepaalt!

Onze Ambassadeurs