9 tot en met 17 november: de Nationale Kunstweek

Geschreven door Redactie

Van 9 tot en met 17 november vindt in heel Nederland de zeventiende editie van de Nationale Kunstweek plaats. Daarvoor hebben honderden kunstenaars, organisaties en gemeentes zich aangemeld. Een groot aantal ateliers, kunstinstellingen, galerieën, kunstuitlenen, musea en gemeenten biedt tijdens de Kunstweek extra inspirerende activiteiten, workshops, aanbiedingen, exposities en meer, waardoor kunstliefhebbers in heel Nederland een week lang extra van beeldende kunst kunnen genieten.


De Kunstweek start met de bekendmaking van de Kunstenaar van het jaar. Daarna vindt in het eerste weekend een van de grootste kunstbeurzen plaats waar kunstenaars zelf kunnen exposeren: de Nationale Kunstdagen in de Beursfabriek in Nieuwegein (9 en 10 november). Ruim 200 kunstenaars tonen en verkopen daar hun werk. Ook verschijnt het nieuwe Jaarboek Kunstenaars. 


Tijdens de week zelf zijn in heel Nederland kunstzinnige locaties te bezoeken. Ook organiseren veel galerieën, musea, lokale verenigingen en meer, speciale activiteiten zoals exposities, workshops, demonstraties en rondleidingen. Daarnaast staat bij meerdere gemeentes beeldende kunst een week lang extra in de belangstelling. 


De Kunstweek wordt afgesloten met het Landelijk Atelierweekend op 16 en 17 november. Dit evenement is binnen enkele jaren uitgegroeid tot het grootste atelierweekend van Nederland. Tijdens dit weekend stellen honderden kunstenaars in heel Nederland hun atelier open voor het publiek. Circa 300 kunstenaars doen mee en er worden workshops, demonstraties en andere inspirerende activiteiten georganiseerd. 


Omdat 2019 het Rembrandt-jaar is, prijkt Rembrandt op het themabeeld van dit jaar. 


Kunstliefhebbers vinden op Kunstweek.nl het actuele overzicht van alle deelnemende locaties die tijdens de Kunstweek te bezoeken zijn, evenals meer informatie over het Landelijk Atelierweekend, Kunstenaar van het jaar, de Nationale Kunstdagen en andere evenementen tijdens de Kunstweek.

Onze Ambassadeurs