Hilversum sluit zich aan bij Informatie Knooppunt Zorgfraude

Geschreven door Redactie

Hilversum maakt sinds deze maand deel uit van het Informatie Knooppunt Zorgfraude (IKZ). Dit maakt het mogelijk om onderling meer informatie te delen waardoor effectiever kan worden opgetreden tegen zorgfraude.

Toezichthouders, opsporingsdiensten, gemeenten en uitvoeringsorganisaties werken samen om fraude in de zorg op te sporen, te onderzoeken en zo nodig te bestraffen. Zorggelden moeten terechtkomen bij mensen die de zorg nodig hebben.

Het IKZ is een goed instrument hiervoor. Op de tweede plaats zal er een betere opsporing van zorgfraude zijn, doordat fraudesignalen van meerdere partijen worden verzameld. Door gebruik te maken van het landelijk dekkende netwerk van het IKZ kan de gemeente op een laagdrempelige manier controleren of er bij zorgaanbieders eerder onrechtmatigheden zijn geweest en op basis daarvan gericht een vervolgonderzoek uitvoeren.

Alle gemeenten kunnen meldingen doen bij het IKZ, maar alleen gemeenten die erbij zijn aangesloten hebben toegang tot de beschikbare informatie. Daarom is Hilversum er nu ook bij aangesloten.




Onze Ambassadeurs