Echt werk maken van banen in de Gooise zorg

Geschreven door Redactie

Als er een tekort is aan medewerkers in de zorg dan moet je daar zelf werk van maken. En in de regio Gooi en Vechtstreek-Almere gaan ze dat via Zorgstart ook echt doen. Vanaf vandaag is de intentieverklaring daarover een feit. Het opent de weg naar een brede samenwerking om mensen in de regio te begeleiden en op te leiden tot een baan in de zorg.

Deze samenwerking moet kansen en mogelijkheden bieden voor werkzoekenden, herintreders, zij-instromers of mensen die een carrièreswitch overwegen.

Er is momenteel een enorm tekort aan zorgpersoneel. In de nabije toekomst lijkt dat niet beter te worden. Naar schatting bedraagt het tekort in 2022 1.225 medewerkers. De website van Zorgstart is het loket voor werk in de zorg waar iedereen terecht kan. Dat kunnen zij-instromers zijn, maar ook vrijwilligers, (niet-)uitkeringsgerechtigden en jongeren zonder startkwalificaties. Mensen kunnen er terecht voor alle functies in de zorg: van mbo-1 tot en met hbo-niveau.

Er zijn mensen die nu buiten de zorg werken, maar een overstap naar deze sector serieus overwegen. De ervaring leert dat zij dan wel begeleiding nodig hebben om een mismatch te voorkomen. Vanwege het tekort aan zorgpersoneel kan deze begeleiding niet altijd worden geboden. Via Zorgstart kan dat wel.






Onze Ambassadeurs