Plan voor mediaplein Kerkbrink haalbaar

Geschreven door Redactie

De Hilversumse Kerkbrink kan worden omgebouwd tot een groot mediaplein. Dat zeggen de Bibliotheek Hilversum, Museum Hilversum en Beeld en Geluid na gesprekken met de gemeente.  Burgemeester en wethouders willen nu geld vrij maken om de plannen te realiseren.

Het plein moet volgens de planmakers een plek worden 'waar binnen en buiten van alles tegelijk gebeurt en waar voor iedereen wat te doen is'. Nogal een ruim begrip overigens. Een van de eerste stappen wordt het verhuizen van de bibliotheek naar de Gooische Brink. Dat moet ook een metamorfose van de bibliotheek betekenen: er komen er meer workshops en lezingen.

Het mediaplein moet buiten een plek worden waar festivals komen over media en muziek of over media en sport. Dat gebeurt samen met bedrijven, maar ook met scholen en omroepen. Volgens de gemeente Hilversum moet Kerkbrink 2.0 een visitekaartje voor de stad worden.

De planmakers kunnen niet wachten: de eerste plannen dateren immers al van zes jaar geleden. Na het zomerreces moet de gemeenteraad geld vrij maken om de plannen verder vorm te geven. Dat moet het eerste kwartaal van volgend jaar tot een concreet plan leiden met in ieder geval een ontwerp voor het plein zelf. 












Onze Ambassadeurs