Meer corona in 't Gooi door feestende scholieren

Geschreven door Redactie

Het aantal mensen in 't Gooi dat positief is getest op het coronavirus is afgelopen week na weken van daling weer met 20% gestegen. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM.

Het hogere aantal coronabesmettingen heeft onder meer te maken met de grote groep eindexamenleerlingen die met positieve coronatests terug zijn gekomen van reisjes. Die groep vormt een derde van het totale aantal Gooise besmettingen.

Vooral Hilversum heeft veel meer coronabesmettingen dan de afgelopen weken. Hilversum heeft per 100.000 inwoners afgelopen week 55 nieuwe positieve tests.

Laren heeft van de hele regio de meeste nieuwe besmettingen. Het dorp heeft per 100.000 inwoners afgelopen week 97,5 nieuwe coronabesmettingen. Dat komt neer op 11 positief geteste Laarders, vergeleken met 6 mensen een week geleden.

Wijdemeren heeft van de hele regio de minste nieuwe besmettingen. Daar werden afgelopen week per 100.000 inwoners 8,2 mensen positief getest. Dat komt neer op 2 mensen. Een week geleden waren dat nog 3 mensen.


Onze Ambassadeurs