Tuinierende Muidense vrouw veroorzaakt brand: buurman is alles kwijt

Geschreven door Redactie

Een ongelukje van een tuinierende buurvrouw heeft ervoor gezorgd dat de 35-jarige Nico en zijn gezin uit Muiden alles kwijt zijn. Zijn huis aan de Prinses Marijkestraat stond plots in lichterlaaie doordat zijn buurvrouw met een onkruidbrander de schutting in brand zette. Het vuur sloeg over en er bleek weinig meer te redden. 

Zelf was Nico aan het werk toen zijn buurvrouw in paniek belde met de mededeling dat de schutting in de brand stond. "Ze vroeg of er iemand thuis was, maar gelukkig was er niemand binnen." Het nieuws dat de schutting in de brand staat neemt hij dan nog luchtig op. "Ik dacht dat redden ze wel met een paar emmers water."

Als hijzelf na een kwartier terugbelt om de situatie te checken, begrijpt hij dat het goed mis is. "Door een stevige wind was de brand overgevlogen naar mijn huis en de brandweer was inmiddels met man en macht aan het blussen".

De brand richt in korte tijd enorme schade aan. "Er stonden fietsen in de tuin die helemaal gesmolten zijn. Binnen zijn alle bezittingen kapot. De emotionele schade is misschien niet zichtbaar, maar wel enorm groot." De woning is vrij snel na het blussen van de brand onbewoonbaar verklaard.  


















Onze Ambassadeurs