Kerststol voor Larense 80-plussers

Geschreven door Redactie

Om de ouderen in Laren in december een hart onder de riem te steken, brengen vrijwilligers en het gemeentebestuur bij alle 80-plussers een kerststol. De actie is een initiatief van de Gemeente Laren en Dorpsfonds Bijzonder Laren.

Burgemeester Mol start de actie met het bezorgen van de eerste kerststol. Mol: “Het is belangrijk dat we, juist in coronatijd, tijdens de feestdagen naar elkaar omzien. Het is geweldig dat zoveel dorpsgenoten meehelpen met deze actie. We hopen dat alle inwoners dit voorbeeld volgen en in hun eigen straat extra aandacht hebben voor de mensen die dat nodig hebben.”


In de periode van 9 t/m 17 december worden de kerststollen bezorgd door collegeleden, medewerkers van de gemeente en vele vrijwilligers. Bij de zorginstellingen worden zakjes met chocola gebracht. De kerststollen en chocolaatjes worden geleverd door Larense bedrijven.  


Burgemeester Nanning Mol en voorzitter Leen van der Pols schrijven in de bijbehorende kerstgroet: “Hoe gaat het met u? Hopelijk naar omstandigheden goed in deze bijzondere tijd. Door corona leven we allemaal anders dan normaal. Boodschappen doen, een praatje maken, familie en vrienden ontvangen. Alles doen we voorzichtig en met afstand. Een warme handdruk of een knuffel, het kan nu niet. En dat terwijl we daar allemaal behoefte aan hebben, zeker in deze maand. Ook de feestdagen beleven we dit jaar anders. Bezoek beperken we en gezellig samen met vrienden en familie om de tafel stellen we uit. Het gemeentebestuur van Laren en het Dorpsfonds Bijzonder Laren leven met u mee. Graag bieden wij u een kleine attentie aan.” Onze Ambassadeurs