Nieuwe woonwijk Kortenhoefse polder van de baan

Geschreven door Redactie

De provincie Noord-Holland zegt definitief nee tegen de plannen voor een nieuwe woonwijk in de Kortenhoefse polder. Ze vindt het aantal van 140 tot 250 woningen niet passen in het landschap.

Dit standpunt is overigens geen verrassing. Vorig jaar november had de provincie al duidelijk laten weten grote bezwaren te hebben tegen het plan. Maar de gemeente Kortenhoef wilde wel dat het "nee" beter werd onderbouwd.

Noord-Holland zegt dat het plan niet beantwoordt aan de hoge kwaliteitseisen waaraan het moet voldoen omdat het binnen de Nieuwe Hollandse Waterlinie ligt. Een te dichte bebouwing gaat niet samen met het landschap. Ook is er geen samenhang met een ander woningbouwplan in de polder, Groenewoud. Dat is een vervuilde stortplaats die gesaneerd moet worden en om dat te bekostigen is het plan om  tien waterwoningen te bouwen.

Hieruit trekt de gemeente de conclusie dat het plan dat er nu ligt niet door kan gaan. De projectontwikkelaar kan een aangepast plan indienen, maar de provincie laat duidelijk weten dat dat plan dan onder de nieuwe strenge regels van de provincie zal vallen. De provincie heeft afgelopen oktober een nieuwe omgevingsverordening vastgesteld waardoor landschappen extra worden beschermd en het moeilijker is om buitenstedelijk te bouwen.














Onze Ambassadeurs