Groot onderzoek bij industrieterrein Eemnes

Geschreven door Redactie

Gemeente Eemnes, politie en belastingdienst hebben een integrale controle uitgevoerd op het industrieterrein Bramenberg. Onder andere de naleving van milieu- en bouwvoorschriften en eventuele andere wettelijke overtredingen werden bekeken.

Enkele bedrijven waar volgens de gemeente lange tijd geen contact mee was geweest zijn bezocht, met name bedrijven in de autobranche. 

In totaal werden er zes bedrijfspanden gecontroleerd. ”Bij verschillende bedrijven werden kleine tekortkomingen vastgesteld. Die worden daar later over aangeschreven.” 

Door actief te controleren wil de gemeente bijdragen aan een eerlijk en veilig ondernemersklimaat. “De overheid ziet regelmatig dat criminelen gebruik maken van dienstverleners in de autobranche,” schrijven ze. “Om geld wit te wassen, voor het inbouwen van verborgen ruimtes in auto’s en om geld of verdovende middelen te vervoeren. Garages dienen regelmatig als ontmoetingsplaatsen voor criminelen en soms wordt er drugs geproduceerd. Ook verhuren autobedrijven voertuigen op onwettige manieren aan (drugs)criminelen.”









Onze Ambassadeurs