Lachgaskoerier vlucht voor politie maar ziet sloot over het hoofd

Geschreven door Redactie

Een lachgaskoerier die dacht te kunnen vluchten voor de politie nadat hij was aangehouden op de snelweg bij Muiderberg, moest zijn poging al na enkele seconden staken. In het donker zag de man een sloot over het hoofd. Volgens de politie was dat een minder elegante snoekduik zoals je ze maar zelden ziet.

De onverlaat werd zondagnacht aan de kant gemaand en door agenten gecontroleerd. Het bleek dat de auto op naam stond van iemand die werd gezocht omdat hij niet was komen opdagen bij een eerder opgelegde taakstraf.

De man zei dat hij geen rijbewijs of identiteitsbewijs bij zich had, maar wel zijn naam en geboortedatum kon doorgeven. Hij gaf alleen niet zijn eigen gegevens door, maar die van zijn broer. Daarbij vergiste hij zich een kleine drie weken in de geboortedatum.

In de auto vonden agenten elf cilinders met lachgas. Dat wordt gezien als gevaarlijke stof. De tanks werden vervoerd zonder dat de regels daarbij werden nageleefd: de tanks lagen los en er was bijvoorbeeld geen brandblusser aanwezig.

Daarnaast bleek de man zelf onder invloed van drugs. De politie heeft hem aangehouden voor het opgeven van een valse identiteit, het weigeren van een taakstraf, het rijden onder invloed en het niet goed vervoeren van gevaarlijke stoffen. Voor het weigeren van zijn taakstraf moet de man 59 dagen de cel in. 












Onze Ambassadeurs