Meer mensen in 't Gooi weer aan een baan geholpen

Geschreven door Redactie

De Gooise werkgelegenheidsprojecten waarmee de komende twee jaar meer dan 500 werklozen aan een baan moeten worden geholpen, liggen op schema, meldt de regio Gooi en Vechtstreek. Er zijn tot nu toe meer mensen aan een baan geholpen dan verwacht.

Alle Gooise gemeenten werken samen om mensen zo goed mogelijk door de coronacrisis te loodsen en zoveel mogelijk mensen aan het werk te helpen of te houden de komende twee jaar. De projecten richten zich op mensen die al langer werkloos zijn, maar vooral op mensen die door de coronacrisis hun baan zijn kwijtgeraakt.

De meeste werkgelegenheidsprojecten van de Gooise gemeenten lopen sinds begin januari. Tot nu toe worden er 242 mensen geholpen met de zoektocht naar een baan. Dat heeft nu twintig mensen ook daadwerkelijk werk opgeleverd. "Gezien de recente start is het aantal plaatsingen nu nog bescheiden, maar al wel boven verwachting", zo stelt de regio.

Het doel was dat er tot nu toe 194 mensen gestart zouden zijn met een begeleidingstraject en dat er dertien mensen daadwerkelijk aan het werk geholpen zouden zijn.









Onze Ambassadeurs