Twee keer zo veel discriminatiemeldingen bij meldpunt Gooi en Vechtstreek

Geschreven door Redactie

Het Meldpunt Discriminatie Gooi en Vechtstreek heeft in 2020 bijna twee keer zo veel meldingen van discriminatie ontvangen als in 2019: het waren er 161 tegenover 83 het jaar ervoor. Ras was de meest voorkomende discriminatiegrond.

Melders kregen te maken met discriminatie op het werk, in de media of in de buurt. Bij deze discriminatiegrond was sprake van een forse stijging ten opzichte van 2019 (89 ten opzichte van 50 in 2019).

De sterke toename van het aantal discriminatiemeldingen in 2020 komt volgens het meldpunt voor een deel door meldingen rondom de coronapandemie. Verder ging het om meldingen, waarbij melders de toegang werd geweigerd vanwege het niet kunnen dragen van een mondkapje of het niet voldoen aan de winkelwagentjesplicht vanwege een fysieke beperking.

Maar verreweg de meeste meldingen werden in 2020 ontvangen op het gebied van Media en met name Reclame. Daarnaast waren er slechte ervaringen op de arbeidsmarkt, bijvoorbeeld bij sollicitaties of discriminatie op de werkvloer.









Onze Ambassadeurs