Verdachte van aanstichten tot rellen Hilversum opgepakt

Geschreven door Redactie

Een 24-jarige Hilversummer is gisteravond door de politie opgepakt, omdat hij zou hebben opgeroepen tot rellen tegen de avondklok. De man zit nog vast. Ook tijdens de onrustige avond in het centrum werden twee aanhoudingen verricht. De Hilversummer zou op sociale media hebben oproepen om te komen rellen in Hilversum.

Vanaf maandagavond gingen er meerdere oproepjes rond tot relschoppen. Zo werden relschoppers onder meer opgeroepen om zwaar vuurwerk mee te nemen. Gisteravond zorgde dat ervoor dat een grote groep jongeren naar Hilversum kwam. Maar bleef het rustig, op vuurwerk en veel gejoel na. De aanstichter werd al voor de mogelijke rellen opgepakt.

De politie laat weten meerdere concrete oproepen te hebben gezien op sociale media die oproepen tot rellen. "Het oproepen om te rellen, ook al ga je zelf niet, is strafbaar met een maximale gevangenisstraf van 3 jaar. Daarom sporen we degenen op die op sociale media proberen om hier rellen te veroorzaken. Binnen en ook buiten Hilversum", aldus de politie.

De politie laat weten dat er na de onrustige avond gisteren in Hilversum nog twee aanhoudingen zijn verricht. Het gaat om iemand die het noodbevel negeerde en op straat bleef hangen, de ander werd gepakt na een belediging. De politie heeft de zaak nog in onderzoek.












Onze Ambassadeurs