Geen grootschalige woningbouw nabij Naarden-Vesting;

Geschreven door Redactie

Het College Gooise Meren zegt geen plannen of aanvragen te hebben liggen voor grootschalige woningbouw op het terrein van een durfinvesteerder in Naarden-Vesting. Het college kan zich niet voorstellen mee te werken aan een bestemmingsplanwijziging voor tuindersgronden net buiten Naarden-Vesting om zo woningbouw mogelijk te maken. 

De gemeenteraad had hier vragen over gesteld.

Begin vorige maand bleek, dat drie percelen van oud-tuinderijen in handen zijn van een Bussumse durfinvesteerder. Omdat daarvoor door een meerderheid van de gemeenteraad en met steun van de wethouder een motie was aangenomen over een onderzoek naar een eventuele ringweg-oost rond de vesting, rees de vraag of hier een verband tussen bestaat.

Dat ontkent het college. Men wist wel, dat de bewuste gronden te koop stonden, maar niet dat de koop ook gesloten was. Verder is er door de voormalige gemeente Naarden in 2014/2015 contact geweest met de oude eigenaar over eventuele (bouw)mogelijkheden op het terrein. Waarin dat contact geresulteerd heeft, wordt uit de beantwoording niet duidelijk. Met de huidige eigenaar zegt Gooise Meren geen contact te hebben gehad.

De gemeente bezit zelf geen grond in het gebied en zegt ook geen plannen te hebben om hier grootschalige woningbouwplannen te realiseren. Ook ligt er geen concrete aanvraag bij de gemeente hiervoor. Mocht een dergelijke aanvraag wel komen dan wordt deze op reguliere wijze beoordeeld en getoetst. Het college kan zich echter niet voorstellen dat aan een bestemmingsplanwijziging wordt meegewerkt gezien de ligging en de cultuurhistorische waarde van het gebied.






Onze Ambassadeurs