Nieuw woonakkoord: meer betaalbare woningen voor regio Gooi en Vechtstreek

Geschreven door Redactie

In het woonakkoord 2021-2025 staan de plannen van de provincie Noord-Holland en gemeenten en woningcorporaties in de Gooi en Vechtstreek. Samen willen zij meer mensen een sociale of middeldure huurwoning kunnen aanbieden.

Tot 2040 worden er aan de regio 11.500 woningen toegevoegd, waarvan bijna 3.000 sociale huurwoningen. Het aandeel sociale huurwoningen groeit zo mee met de woningvoorraad. Het aantal betaalbare middeldure huurwoningen groeit met 1.500. Daarnaast zetten partijen zich in voor een optimaal gebruik, toekomstbestendig maken en verduurzaming van de bestaande woningvoorraad. 

Duurzaamheid, een prettige leefomgeving en het karakteristieke landschap zijn belangrijke uitgangspunten voor het bouwen van nieuwe woningen. 

Het woonakkoord 2021-2025 regio Gooi en Vechtstreek is ondertekend door provincie Noord-Holland, de gemeenten Blaricum, Gooise Meren, Huizen, Laren en Weesp en de woningcorporaties de Alliantie, Dudok Wonen, Stichting woningcorporaties Het Gooi en Omstreken, Woningstichting Naarden, Woonzorg Nederland, Habion, Woningstichting Vecht en Omstreken en Ymere. Daar komen nog partijen bij.








Onze Ambassadeurs

Ons Gooienaars bekeken ook: