Gooise GGD heeft genoeg medewerkers voor massale vaccinatie vanaf juni

Geschreven door Redactie

De Gooise GGD heeft genoeg personeel om straks de gewenste 3.600 coronavaccinaties per dag te geven.  Een reactie op het bericht dat er landelijk juist een flink tekort aan prikkers is.

Want landelijk zijn er nog zeker 6.000 mensen nodig om het massale vaccineren soepeltjes te laten verlopen. De verschillende GGD's hebben al 7.000 mensen rondlopen, maar er zijn er zeker 13.000 nodig om coronavaccins te zetten en toezicht te houden op het vaccineren.

Dat tekort speelt niet bij de Gooise GGD. Gelukkig beschikt die op dit moment over voldoende gekwalificeerd personeel om volgens landelijke planning te vaccineren, zegt een medewerker.

De Gooise GGD zet momenteel gemiddeld zo'n 1.800 coronavaccins per dag, verdeeld over drie locaties. Maar de komende tijd schalen ze flink op. Als straks alle vaccins volgens planning worden geleverd, kan de GGD in 't Gooi 3.600 prikken per dag zetten. Dat komt neer op zo'n 30.000 vaccins per week. De piek van het vaccineren in 't Gooi wordt verwacht tussen eind mei en eind juni.














Onze Ambassadeurs