Nu al ergernis over Hilversumse deelscooters

Geschreven door Redactie

Hilversum heeft sinds anderhalve week geleden zo'n honderd deelscooters die je op verschillende plekken kunt pakken om je van de ene kant van het dorp naar de andere kant te verplaatsen. Dit moet ervoor zorgen dat mensen vaker de auto laten staan, want het centrum van Hilversum moet uiteindelijk autoluw worden.

Het gebruiken van zo'n scooter is simpel: met een app zoek je een scooter op, haal je hem van het slot, start je hem en parkeer je hem vervolgens na een ritje weer. Maar juist door die laagdrempeligheid is er veel overlast. 

Het parkeren van een scooter na een ritje kan vrijwel overal, of er een parkeerplaats is of niet. Het zorgt ervoor dat de scooters te pas en te onpas midden op straat staan of pal voor een huis. Er wordt geen toezicht gehouden op de groene scooters, met alle gevolgen van dien.

De Hilversumse CDA-fractie heeft de afgelopen twee weken veel klachten gehoord over de scooters en noemt het 'onwenselijk dat de scooters lukraak voor huizen worden gezet'. De partij wil de overlast aankaarten en stelt raadsvragen over de scooters. Zo vraagt de partij onder meer hoe Hilversum omgaat met het handhaven van het verkeerd parkeren van de scooters en wat er gebeurt als de scooters bijvoorbeeld het voetpad blokkeren.

Daarnaast wil de CDA-fractie weten of de gemeente Hilversum schade heeft geleden doordat een van de scooters in de Lorentzvijver is gegooid. De vragen moeten nog worden beantwoord. 





Onze Ambassadeurs