Hart voor Hilversum: Maak snel analyse voor onveilige kruising Ehrlichstraat - Lorentzweg

Geschreven door Redactie

Er moet snel wat worden gedaan aan het onveilige kruispunt Ehrlichstraat - Lorentzweg in Hilversum. Dat is de suggestie van Hart voor Hilversum aan verkeerswethouder Annette Wolthers.

Een 17-jarige Hilversumse fietsster raakte op 9 juni op die plek zwaargewond na een aanrijding met een auto, bestuurd door een 38-jarige vrouw uit Naarden. De fietsster stak vanaf de Ehrlichstraat de Kleine Drift over en wilde richting de Lorentzweg gaan, toen zij geraakt werd door de automobilist die vanuit de Beatrixtunnel richting de Jan van der Heijdenstraat reed.

Meteen leidde dit ongeluk tot reacties over de onveilige verkeerssituatie op dit punt. “Deze weg is uitermate geschikt als racebaan en dat wordt ook graag gedaan door veel automobilisten en dan voornamelijk in de vroege ochtend en in de avond. 

Overigens werkt de gemeente al jaren met een top tien van gevaarlijke verkeerssituaties in Hilversum. Daarnaast richt de gemeente zich ook op het rijgedrag van weggebruikers. Eind vorig jaar en eerder in 2021 is er een verkeershuftercampagne geweest. Met opvallende gele borden langs de weg en dito teksten op het asfalt (die er na een dag regen alweer vanaf waren) is geprobeerd de bestuurders van gemotoriseerde voertuigen bewust te maken van hun snelheid. 

Inmiddels heeft D66 vragen gesteld over dit ongeluk, de fietsveiligheid en de resultaten van de verkeershuftercampagne.










Onze Ambassadeurs