Hilversum: 1,7 miljoen euro voor verbeteren verkeersveiligheid

Geschreven door Redactie

Hilversum trekt 1,7 miljoen euro uit voor het verkeersveiliger maken van wegen. Het gaat onder meer om de Hilversumse Meentweg, de Schuttersweg en wegen in de wijk Kerkelanden.

In de wijk Kerkelanden moeten alle woonstraten worden aangepakt. Nog meer straten worden 30-km-zones. En er worden drempels aangelegd op fietsoversteekplaatsen.

Op de Hilversumse Meent worden fietsoversteekplaatsen aangepakt. Daar komen midden-geleiders bij de aansluitingen van de Noordermeent en de Zuidermeent. Dat werk moet komend najaar al klaar zijn.

De Schuttersweg wordt straks een fietsstraat. Dat moet de weg voor weggebruikers veiliger maken, omdat auto's er een stuk minder hard mogen rijden. Het is vooral voor de scholen aldaar een stap vooruit, omdat daar veel fietsers rijden.

Het gaat hier overigens om een landelijk plan om het aantal verkeersslachtoffers terug te dringen. Een groot deel van het werk wordt betaald door het Rijk en de provincie. Hilversum hoeft zelf maar tien procent van het totaalbedrag op te hoesten.Onze Ambassadeurs