Alcoholverbod van kracht in Naarden-Vesting

Geschreven door Redactie

In het openbare gebied van en rond Naarden-Vesting geldt vanaf heden een alcoholverbod. Het is verboden om daar tussen 18.00 en 06.00 uur alcohol te gebruiken of in het bezit te zijn van aangebroken verpakkingen alcoholhoudende drank. Terrassen zijn van deze verboden uitgezonderd.

Het alcoholverbod is hard nodig om de regionale aantrekkingskracht en het grensoverschrijdend gedrag van met name jongeren tegen te gaan. De overlast doet zich niet alleen rond Vestingwallen voor, maar ook in het woongebied. Verscherpt toezicht rond de Vesting was al van kracht. 

De jongeren in het gebied zijn luidruchtig, laten veel rommel achter, plegen vernielingen en worden, onder invloed van alcohol, soms agressief. Hierdoor staat voor de bewoners de leefbaarheid van het gebied onder druk. De focus van de handhaving ligt op de overlast door jongeren en niet op de bewoners van Naarden-Vesting. 

Het aanwijzingsbesluit is gepubliceerd op officielebekendmakingen.nl. Bij alle ingangen van Naarden-Vesting wordt het verbod kenbaar gemaakt met bebording of tekstkarren. 

De komende maanden wordt gemonitord wat de effecten van het alcoholverbod in Naarden-Vesting zijn. 








Onze Ambassadeurs