Taakstaf voor geweld in bowlingcentrum

Geschreven door Redactie

Een 31-jarige man uit Hilversum is, net als zijn even oude broer uit Loenen aan de Vecht, veroordeeld tot een taakstraf van 150 uur voor het plegen van openlijk geweld in het bowlingcentrum in Maarssen in januari vorig jaar. De jongste broer, een 24-jarige man uit Loenen aan de Vecht, is vrijgesproken. 

Toen het slachtoffer op 5 januari 2020 wilde afrekenen na een avondje bowlen in Bison Bowling in Maarssen, voelde hij dat een van de verdachten hem met platte hand tegen zijn borst duwde. Hij duwde deze verdachte vervolgens weg. De jongste broer pakte hem daarna bij zijn trui, waarop het slachtoffer hem in een soort klem vastpakte om hem onder controle te houden en om zich te beschermen tegen het slaan en trappen van de andere broer.  

Ook de derde broer, die al buiten het bowlingcentrum stond maar weer naar binnen ging, deelde klappen en trappen uit. Vervolgens pakte hij het slachtoffer in een nekklem vast en sleepte hem in de richting van de kapstokken. 

De rechtbank oordeelt dat de twee oudste broers geweld hebben gebruikt tegen het slachtoffer. Zij hebben het slachtoffer geslagen en geschopt, waardoor hij licht letsel aan zijn hoofd en lichaam heeft opgelopen. Het gaat hier om volstrekt zinloos uitgaansgeweld, onder invloed van alcohol. De rechtbank heeft bij het bepalen van de straffen gekeken naar straffen in vergelijkbare zaken. De jongste broer is vrijgesproken. 
Onze Ambassadeurs