Hilversum soepel met belastingen, al moeten wanbetalers van voor corona nu wel betalen

Geschreven door Redactie

Inwoners en ondernemers in Hilversum die door corona financieel het hoofd net boven water konden houden en geen geld hebben om gemeentelijke belasting te betalen, kunnen uitstel bij de gemeente krijgen. Maar niet-betalers van voor corona krijgen geen uitstel meer.

Dat zegt wethouder Karin Walters van financiën bij de toelichting voor de belastinginvordering. Zij geeft daarbij aan dat met dit besluit de inkomsten van de gemeente op orde blijven, maar er ook rekening wordt gehouden met de lastige situatie van ondernemers in de coronasituatie.

Tijdens de eerste coronamaanden, vanaf maart 2020, ging de gemeente ook al soepel om met de invordering van belastingen. Dit jaar zijn de omstandigheden anders, omdat er meer steunmaatregelen zijn. zoals TOZO, TVL en TONK. Verder is er nog het niet-heffen van precariobelasting en de subsidieregeling corona-aanpassingen die in mei van start gaat. 

Belastingaanslagen van 2019 en ouder gaan nu het standaard invorderingsproces in. Dat betekent dat inwoners en ondernemers in Hilversum een aanmaning ontvangen en dat mogelijk een deurwaarder contact opneemt. Volgens Walters staat hier een bedrag van twee miljoen euro op.

Voor de aanslagen van 2020 en 2021 geldt dat iedereen eerst een herinnering krijgt. De gemeente verzoekt inwoners en ondernemers die moeite hebben om te betalen vooral contact op te nemen met de afdeling Belastingen van de gemeente. Voor aanslagen van 2020 kan er dan een betalingsregeling afgesproken worden. Voor aanslagen van 2021 zet de gemeente ook in op betalingsregelingen om te voorkomen dat schulden zich op stapelen.










Onze Ambassadeurs