Kansen op werk voor medewerkers klantenservice in Gooi en Vechtstreek

Geschreven door Redactie

Het aantal WW-uitkeringen in de regio Gooi en Vechtstreek is in maart weer iets afgenomen tot 4.543. Landelijk daalde dat aantal ook licht. Vergeleken  met vorig jaar steeg het aantal WW-uitkeringen in de regio Gooi en Vechtstreek met 779, ofwel 20,7 procent. In heel Nederland was dat 12,7 procent.

De grootste absolute dalingen kwamen voor in de horeca (-32 uitkeringen) en de overige commerciële dienstverlening (-26 uitkeringen). In veel sectoren was nauwelijks sprake van een wijziging in de aantallen. Vanuit de groothandel kwamen er in de afgelopen maand relatief de meeste WW-uitkeringen bij (+18 uitkeringen).

Het WW-percentage, dat wil zeggen het aantal WW-uitkeringen ten opzichte van de beroepsbevolking, bleef met 3,3 procent gelijk aan dat van vorige maand. Het WW-percentage voor geheel Nederland daalde iets en kwam uit op 3 procent.

Het aantal WW-gerechtigden dat op zoek is naar klantcontactwerk is sterk gestegen en het aantal vacatures is gedaald. Dit heeft in het algemeen geleid tot een hogere instroom in en lagere uitstroom uit de WW. Maar omdat klantcontactfuncties niet gebonden zijn aan een bepaalde bedrijfssector en de ene sector harder is geraakt door de coronacrisis dan de andere, zijn er ook kansen. Het UWV meldt in zijn rol als werkgever nog wel op dat de functie-eisen zijn verzwaard. Ook aan tamelijk eenvoudige functies worden hogere eisen gesteld.





Onze Ambassadeurs