Nog voor goedkeuring stint zestienhonderd exemplaren besteld

Geschreven door Redactie

Stintum heeft al zestienhonderd bestellingen binnengekregen voor de nieuwe stint, zegt Edwin Renzen, eigenaar van Stintum. Maar de vernieuwde stint moet eerst nog goedgekeurd worden door de Dienst Wegverkeer (RDW).

Volgens Renzen zijn de bestellingen van buitenschoolse opvangorganisaties (BSO), die gelijk met de vernieuwde stint willen gaan rijden. Dat is volgens hem twee derde van de “stint-vloot”, zoals die voor het ongeluk vorig jaar in Oss op de openbare weg reed. Renzen verwacht dat er nog eens een paar honderd bestellingen zullen volgen na goedkeuring.


Het is nog niet duidelijk wanneer de stint terug zal keren op de weg. Het vervoersmiddel werd door minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat de toegang tot de openbare weg ontzegd, nadat er vorig jaar in Oss een trein op een spoorwegovergang op een stint botste. De minister wilde wel een vernieuwde stint toelaten tot de openbare weg, mits deze volledig wordt gekeurd en aan allerlei veiligheidseisen zal voldoet. 


Vernieuwde stint een soort schildpad 

De vernieuwde stint bevat alle gordels en het besturings- en schakelsysteem is volgens Renzen ook volledig vernieuwd. Ook is er een rolkooi op gemonteerd, zodat de kinderen beschermd zijn als het voertuig eventueel omvalt.


Renzen zegt: “Het is een soort schildpad geworden die met ruim 17 kilometer per uur over het fietspad rijdt. Dat is bijna even hard als wanneer je rustig fietst. Zowel aan de onder- als bovenkant is de stint beschermd.” 


Goedkeuring 

Waarschijnlijk heeft de RDW het keuringstraject in de week van 9 september afgerond. Als de stint dan wordt goedgekeurd, moet de minister het voertuig nog toelaten tot de openbare weg.


Of de elektrische bolderkar wordt goedgekeurd, kan de RDW nog niet zeggen. Als de stint wordt afgekeurd, dan zal deze eerst moeten worden aangepast waarna een nieuw keuringstraject weer zo’n vijf weken zal duren.

Onze Ambassadeurs