Stichting Het Gehandicapte Kind zoekt nog lokale collectanten

Geschreven door Redactie

Stichting Het Gehandicapte Kind zoekt lokale collectanten die in november langs de deuren willen gaan om geld op te halen. Daat is enorme behoefte aan volgens de coördinator van de collecte voor Muiden/Muiderberg.

Vorig jaar hebben vrijwilligers in Muiden en Muiderberg gecollecteerd voor de stichting. Met zeven man gingen ze langs de deuren of collecteerden ze digitaal en haalden samen ruim 900 euro op. Landelijk werd het recordbedrag van 923.000 euro opgehaald.

Met het geld steunt de stichting projecten op het gebied van samen spelen, sporten en leren voor kinderen met een handicap. Bijvoorbeeld door speeltuinen toegankelijk te maken, sporten als RaceRunning en Framevoetbal te introduceren en Samen naar School-klassen op te richten in de basisschool in de buurt. Zo zorgt de stichting ervoor dat kinderen met en zonder handicap elkaar ontmoeten en leren kennen.Onze Ambassadeurs