Hilversummer in cel voor misbruik minderjarige zoon

Geschreven door Redactie

Een 66-jarige Hilversummer moet van de Rechtbank Midden-Nederland drie jaar de cel in, omdat hij dertien jaar ontucht pleegde met zijn minderjarige zoon. Dat begon toen zijn zoontje drie jaar was.

In 2018 confronteerde de  zoon zijn vader met het ontucht. Van de gesprekken met zijn niet-biologische vader maakte hij opnames. In feite is die bandopname een grote bekentenis.

Na de confrontatie is het slachtoffer naar de politie gestapt. Daar verklaarde hij dat het ontucht begon op zijn derde.  Volgens hem gebeurde dit meerdere keren per week. 

De man heeft volgens de rechtbank zeer ernstige inbreuk gemaakt op de lichamelijke integriteit van zijn zoon en hij heeft misbruik gemaakt van het ouderlijk gezag. Dit heeft een enorme impact heeft gehad op het leven van het slachtoffer. De jongen werd uiteindelijk gok- en drugsverslaafd.

De vader is vrijwillig in behandeling gegaan. Bepalend voor de straf is het feit, dat de ontucht zo lang heeft plaatsgevonden en dat dit in het huis van het slachtoffer gebeurde. Een plek waar de zoon zich veilig had moeten voelen.Onze Ambassadeurs