Pedohunters gaan niet vrijuit

Geschreven door Redactie

Drie verdachten van pedo-hunting  zijn door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot cel- en werkstraffen voor het plegen van openlijk geweld. Ze hadden in Hilversum een vermeende pedofiel geconfronteerd met vermoedelijke strafbare feiten. De politierechter was van mening, dat de mannen hierbij te ver gingen.

De drie waren onderdeel van een  zogenoemd ‘pedohunt-team’. Ze legden via internet contact met vermeende pedoseksuelen. Die lieten ze geloven dat ze contact hadden met een minderjarige jongen of meisje. 

De verdachten hielden zich een beetje van de domme met teksten als: "we deden alleen maar onze burgerplicht" en "burgerarrest". Maar volgens de rechter was wel degelijk sprake van eigenrichting. En eigen rechter spelen dat mag natuurlijk niet.

De politierechter zei, dat de mannen wel een burgerarrest hadden mogen uitvoeren, maar ze hadden zich hierbij wel aan de daarvoor geldende wetten en regels moeten houden. Twee verdachten kregen een taakstraf van 150 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van één week. De derde verdachte kreeg een gevangenisstraf van 10 weken opgelegd, waarvan 2 weken voorwaardelijk.




Onze Ambassadeurs