3 eenvoudige manieren om de gezondheid van je hersenen te verbeteren volgens een neuroloog

Geschreven door Redactie

De hersenen zijn misschien wel het belangrijkste orgaan in ons lichaam. Het controleert en coördineert niet alleen onze acties, het staat centraal in onze menselijke ervaring, het stelt ons in staat om te denken, herinneringen te voelen en te vormen, en vormt ook onze persoonlijkheid.

Toch weten velen van ons niets over hoe onze hersenen echt werken, laat staan ​​hoe we ervoor moeten zorgen. Aangezien cognitieve achteruitgang echter een groot probleem voor de gezondheid op de lange termijn blijft en het aantal mensen met dementie naar verwachting zal toenemen, moeten we misschien meer weten over hoe we voor de gezondheid van onze hersenen kunnen zorgen.

1. Maak van beweging een onderdeel van je dag. Als je goede bedoelingen om een ​​fitnessplan in lockdown te voltooien, afnemen, is dit een goede reden om uw alarm eerder in te stellen en ervoor te zorgen dat je op de mat verschijnt. Hoe langer we zitten, hoe sneller we ouder worden, dus zorg ervoor dat je elke 20 minuten opstaat.

2. Wees een sociale vlinder. Regels voor sociale afstand hebben het moeilijker gemaakt om te praten met vrienden, maar als we sociaal verbonden zijn met anderen, voelen we ons veilig en verzorgd, en dit heeft grote voordelen voor onze hersenen. Er wordt beweert dat eenzaamheid net zo slecht is voor onze gezondheid als 15 sigaretten per dag of een fles wodka, en dat degenen die aanhoudend eenzaam zijn een 50% grotere kans hebben om te overlijden dan degenen die dat niet zijn. “Een ander 12 jaar durend onderzoek wees uit dat degenen die zeiden dat ze eenzaam waren, een 20% snellere achteruitgang in hun hersenen vertoonden. Het gevoel van eenzaamheid is heel natuurlijk. Het is als honger of dorst - het zijn de hersenen die ons vertellen dat je gezelschap moet zoeken, net zoals honger vertelt dat je voedsel moet eten..

3. Eet goed. Tegenwoordig hebben we de keuze om te eten wat we willen, maar dat betekent niet dat we altijd eten wat het beste is voor onze hersenen. Vitamine B12, vitamine D, magnesium, zink en omega 3 zijn de big five. Dit zijn de voedingsstoffen waarvan we weten dat mensen een tekort hebben. Spinazie en lijnzaad zijn twee voedingsmiddelen die goed zijn voor de hersenen en boordevol omega-3 vetzuren zitten die we nodig hebben voor onze voeding. Als je 's ochtends lijnzaad over je pap strooit, ga dan door, want het gaat goed met je. Het is niet alleen wat je eet, maar ook de hoeveelheid die je eet. Okinawa is een blauwe zone en een van de vijf geluksgebieden van de wereld waar mensen regelmatig ouder worden dan 100 jaar. Ze hebben een Japanse uitdrukking genaamd‘ hara hachi bu ’, wat betekent‘ verlaat de tafel voor 80% vol. Het resultaat van die eetgewoonte is dat ze langer zullen leven, en het percentage Alzheimer in Okinawa is 75% lager dan overal ter wereld. In wezen zijn die onbeperkte buffetten en bodemloze brunches misschien niet zo goed als ze lijken.

Onze Ambassadeurs