Snelle en gemakkelijke tiramisu

Geschreven door Redactie

Tiramisu komt oorspronkelijk uit het noorden van Italie en de letterlijke betekenis is 'pick me up' of 'lift me up'.

Vroeger waren de versies van Tiramisu altijd rond als vorm. Gecondenseerde melk is het geheim van dit super lekkere Italiaanse dessert. Koffie en chocolade zijn een klassieke combinatie, stapel ze gewoon op elkaar en geniet ervan

Ingrediënten:

- 3 tl oploskoffie korrels
- 3 el koffielikeur
- 250 g mascarpone in blik
- 85 g gecondenseerde melk
- 1 tl vanille-extract
- 4-6 lange vingers
- 1 el cacaopoeder

Bereiding:

STAP 1: Meng de koffiekorrels met 2 el kokend water in een grote kan en roer om te combineren. Voeg de koffielikeur en 75 ml koud water toe. Giet in een ondiepe schaal en zet apart.

STAP 2: Maak de roomlaag door de mascarpone, de gecondenseerde melk en het vanille-extract met een elektrische garde dik en glad te kloppen.

STAP 3: Breek de lange vingers in twee of drie stukken en laat een paar seconden in het koffiemengsel weken. Leg een paar stukjes van de lange vingers op de bodem van twee wijn- of ijscoupes en bedek met de room. Zeef de cacao erover en zet minstens 1 uur in de koelkast voor het opdienen.


Onze Ambassadeurs