Muidense brug zal vaker opengaan

Geschreven door Redactie

Gemeente Gooise Meren heeft een grote verruiming van de bedieningstijden van de Amsterdamse Poortbrug bij Muiden voorgesteld. Die brug zal per 1 mei 2021 continu bediend worden tussen 9.00 uur en 21.00 uur. Dat zal de komende twee zomers niet voor grote hinder zorgen, zo wordt verwacht.

Bij inwoners van de Muidense vesting vallen de plannen verkeerd. Het centrum is volgens hen onbereikbaar als de brug te lang openstaat. "Hoe kunnen hulpdiensten Muiden dan in?", vroeg een inwoner tijdens een informatieavond. Maar experts zeggen dat echte verkeersproblemen zullen uitblijven. Twee minuten vertraging kan het probleem niet zijn, menen ze.

De Amsterdamse Poortbrug zal door toenemende recreatievaart uit de nieuwbouwwijk De Krijgsman vaker open moeten. Dat vaarverkeer kan anders niet direct de Vecht op. Continue bediening oppert de gemeente tot nu toe als enige oplossing om in die vraag te kunnen voorzien. Daarbij wordt de brug nog altijd op oproep geopend, maar is vooral de periode waarin dat kan flink verruimd.

Volgens de stadsraad Muiden zal de vertraging  wel degelijk veel verder oplopen als de brug vaker open en dicht gaat; uit een proef bleek het te gaan om een vertraging van maar liefst 17 minuten.












Onze Ambassadeurs