Ook bij tattooshops loopt het weer storm

Geschreven door Redactie

We willen niet alleen massaal naar de kapper en van onze crisiscoupe af, we snakken er ook naar om ons lichaam met inkt te versieren. Tatoeëerders mogen weer met naalden aan de slag en daar wordt gretig gebruik van gemaakt. De meeste tattoo-shops zijn al voor drie maanden  volgeboekt.

De agenda van Folkert uit Amersfoort  is voor de komende tijd behoorlijk volgelopen. "We hebben eerst de mensen gebeld die al een afspraak hadden gepland die niet door kon gaan vanwege de lockdown. Verder proberen we zoveel mogelijk dagsessies in te plannen. Tussendoor zijn er nu nog wat gaatjes over, maar niet veel meer hoor". 

Zelf tatoeëert hij niet; hij verhuurt op de bovenverdieping van zijn winkel een aantal stoelen aan artiesten en heeft beneden een groothandel in tattoo-gerelateerde spullen. "Shirts, kunst, gadgets. Per gezette tatoeage krijg ik een percentage voor het gebruik van de werkplek."

Maar hoe zat het nu met de financiële steun van de overheid? "Daar kun je niks mee. Ik ben van huis uit elektromonteur, ik kon in de bouw terecht. Dat was net genoeg om mijn huis te betalen, maar de gemeente zegt: je had inkomsten, dus geen recht op steun."







Onze Ambassadeurs