Verkeersmaatregelen door drukte op plassen

Geschreven door Redactie

Het is druk op de wegen richting Ankeveen, Kortenhoef en Loosdrecht. De gemeente heeft verschillende verkeersmaatregelen genomen.

Op vrijdag 12 februari waren een aantal toegangswegen tot 17.00 uur afgesloten. Het gaat om de volgende wegen:

- Moleneind/Horndijk Kortenhoef in beide richtingen
- Stichts End/Hollands End Ankeveen in beide richtingen
- Herenweg Breukeleveen in beide richtingen, de Nieuweweg bij de Strook is ook afgesloten
- Oud-Loosdrechtsedijk/N403 tussen N402/’s-Gravelandsevaartweg, in beide richtingen.

Bermen worden afgezet op verschillende wegen om er voor te zorgen dat daar niet geparkeerd wordt. Ook is er een parkeerverbod ingesteld bij het begin van de Machineweg in Nederhorst den Berg. Langs de N201 en N236 zijn 50km borden geplaatst. De gemeente zal elke paar uur bepalen of extra (verkeers)maatregelen nodig zijn, zodat de drukte in verband met corona beheersbaar blijft. De gemeente communiceert hierover via de website en de sociale media. De verkeersmaatregelen zijn afgestemd met de omliggende gemeenten, politie, Veiligheidsregio, en de schaatsverenigingen.

Ter plekke aanwezige verkeersregelaars reguleren het verkeer en houden een  oogje in het zeil. Ze zorgen ervoor dat automobilisten de doorgang openhouden voor ambulance en brandweer. Hosts geven informatie om drukte te voorkomen en te vermijden. De gemeente zet mobiele tekstkarren in op strategische plaatsen om ijs- en schaatsliefhebbers snel en duidelijk te informeren. Met teksten en afbeeldingen worden zij opgeroepen zich aan de coronaregels te houden en huiswaarts te keren als het te druk is.

Onze Ambassadeurs