Opnieuw steun voor organisaties welzijn, cultuur en sport

Geschreven door Lucas Antonides

Opnieuw steun voor organisaties welzijn, cultuur en sport

Organisaties die werken op het gebied van welzijn, cultuur of sport en tijdens de coronacrisis in financiële problemen zijn gekomen, kunnen financiële steun aanvragen. Steun aanvragen kan tot en met 5 maart 2021. In de 1e ronde eind 2020 kregen verschillende organisaties financiële steun van de gemeente. Ook deze organisaties mogen weer een aanvraag doen.

Maatschappelijk ondersteuningsfonds

De gemeenteraad heeft in oktober 2020 ingestemd met het voorstel van het college om een maatschappelijk ondersteuningsfonds in te stellen. Het fonds is erop gericht belangrijke organisaties op het gebied van cultuur, welzijn en sport te behouden als ze zelf geen mogelijkheden meer hebben door de coronacrisis.

Het gaat dan om organisaties die niet of nauwelijks in aanmerking komen voor de landelijke regelingen. Zij hebben te maken met de opgelegde maatregelen door de overheid in verband met COVID-19, waardoor zij hun hoofdactiviteit niet kunnen uitvoeren en in de financiële problemen zijn gekomen.

Uitgangspunten vastgelegd in afwegingskader

Het gemeentebestuur ziet dat de ingrijpende coronamaatregelen invloed hebben op onze maatschappelijke partners op het gebied van welzijn, cultuur en sport. We willen voorkomen dat de deze maatschappelijke organisaties onherstelbare schade oploopt. Tegelijkertijd is het een zoektocht geweest hoe dit op een maatschappelijk- en financieel verantwoorde manier te doen. In het Afwegingskader Steunmaatregelen Corona (PDF, 312 kB) dat is vastgesteld, staan de uitgangspunten die gelden bij verzoeken om steun. Dit helpt het college om consequent te kunnen reageren op nieuwe uitdagingen en verzoeken om financiële steun.



Onze Ambassadeurs