Werkstraf en rij-ontzegging voor brokkenpiloot uit Naarden

Geschreven door Redactie

De officier van justitie van de rechtbank in Utrecht heeft tegen een 47-jarige man uit Naarden een werkstraf van 160 uur en ontzegging van de rijbevoegdheid van veertien maanden wegens zeer onvoorzichtig rijgedrag geëist. Een klein deel van de straf is voorwaardelijk opgelegd.

Op dinsdag 17 juli 2018 reed de Naarder op de Lambertus Hortensiuslaan toen hij merkte dat hij een black-out kreeg. Hij gaf een ruk aan zijn stuur naar rechts om de auto voor hem te ontwijken. Daarop schoot hij het fietspad en deels het trottoir op waar hij eerst met zijn buitenspiegel een voetganger raakte en vervolgens achterop een fietser knalde.

De auto schoof nog verder door tegen een muurtje en duwde een auto vooruit die weer een andere auto raakte. Zelf weet hij niets meer van de aanrijding. Pas nadat hij bij de politie was was zijn herinnering teruggekomen. Het was het tweede ongeluk binnen drie maanden waarbij de man betrokken was. In april klapte hij met zijn auto op de A1 op een file en ook al in 2016 was hij betrokken bij een ongeluk. Nadien zocht hij contact met een neuroloog, die aangaf dat hij last kon hebben van een epileptische aanval. Zijn rijbewijs werd ingehouden, maar in 2017 kreeg hij dit terug.

Tijdens de strafzaak stelde de officier van justitie dat de man wist dat hij problemen had met autorijden en dat hij daarmee rekening had moeten houden. Hij eist daarom een werkstraf van 160 uur waarvan 40 uur voorwaardelijk en een ontzegging van de rijbevoegdheid van veertien maanden waarvan vier voorwaardelijk wegens zeer onvoorzichtig rijgedrag. De officier vindt dat de man niet achter het stuur had mogen gaan zitten.‘

Uitspraak is op 18 februari.

Onze Ambassadeurs