Jonge magneetvissers hengelen tas vol sieraden uit een vijver

Geschreven door Redactie

Hilversummers Felix (7), buurmeisje Noa (10) en vriendinnetje Elin (10) konden hun ogen niet geloven toen ze zondag aan het magneetvissen waren. Ze visten een tas vol sieraden uit de vijver. "Ook wij stonden er enorm van te kijken", aldus de verbaasde ouders.

Felix laat zijn sterke magneet aan het touw wel vaker zakken in de Kastanjevijver tegenover zijn huis. "Hij heeft de magneet voor zijn verjaardag gekregen vorig jaar. Dat is ook leuk om mee buiten te spelen", vertelt moeder Anne. Felix vist wel eens wat op. "Kleingeld, een sleutel en verder niet hele bijzondere dingen. Schatzoeken, noemt hij het. Het is heel aandoenlijk om hem bezig te zien bij de vijver. "

Resoluut greep Felix zondag naar zijn 'vismagneet'. Met buurmeisje Noa en haar vriendinnetje Elin was hij vastberaden: ze gingen weer schatzoeken. Een paar uur lang waren ze zonder succes aan het zoeken, tot er opeens toch wat zwaars aan de magneet van Felix bleef kleven. Met veel pijn en moeite werd de vangst boven water gehaald. Het bleek een tasje vol met spullen. 

Het waren sieraden. Armbanden, ringen, oorbellen en zelfs wat geld. Met hun vondst renden de drie jonge Hilversummers naar Vincent, de vader van Noa. "We zagen de zware tas en zijn een tijd bezig geweest om alles eruit te halen en schoon te maken. Het was een flinke klus. Uiteindelijk hebben we alles uitgestald op het aanrecht. Toen zagen we pas hoeveel het was. We stonden er allemaal ontzettend van te kijken. De kinderen waren natuurlijk erg onder de indruk", vertelt Vincent. Vincent stuurde meteen een appje naar Anne om over de vondst te vertellen. "Ook ik was helemaal verbaasd", vertelt ze.

Waar de vele sieraden vandaan komen is gissen, al hebben de ouders wel een vermoeden. "Het kan natuurlijk van alles zijn, maar het zou ons niet verbazen als dit van een inbraak komt. Het is een grote vijver. Als je iets gestolen hebt en je wordt achterna gezeten, dan kun je er snel iets in weggooien", bedenkt Vincent. "We denken ook dat de spullen afkomstig zijn uit één gezin. Op een van de sieraden stond de naam 'Marieke' en op andere stukken stond de letter 'M'. Hoeveel waarde het allemaal heeft weten we niet, maar ik weet wel zeker dat de emotionele waarde voor de eigenaar waarschijnlijk veel groter is dan de echte waarde. We hopen dan ook dat het terugkomt bij de rechtmatige eigenaar."

De ouders van Felix en Noa besloten zondagmiddag de politie te bellen na de bijzondere vondst. Al na een half uur stonden er twee agenten op de stoep. "De politie heeft alles meegenomen en gaat onderzoeken waar het vandaan komt. Ze kijken of ze het kunnen koppelen aan een inbraak bijvoorbeeld", vertelt Vincent.

















Onze Ambassadeurs