Proef bij drie bedrijven voor veilig openen horeca

Geschreven door Redactie

Utrecht wil als proef drie horecabedrijven heropenen om te kijken onder welke voorwaarden de horeca weer veilig open kan. Het gaat om een restaurant met alleen zitplaatsen, een restaurant met ook een bar en een fastfoodrestaurant.

Het is een initiatief van de lokale afdeling van Koninklijke Horeca Nederland en de GGD. Als Den Haag akkoord gaat kan de proef binnen twee weken beginnen. De gemeente Utrecht zorgt ervoor dat de kennis die tijdens de pilot wordt opgedaan snel landelijk kan worden gedeeld, zodat elders van de lessen kan worden geleerd.

"Ik denk dat de meeste mensen begrijpen dat de lockdown nodig is, maar tegelijkertijd zoeken naar perspectief", zei burgemeester Dijksma in het NOS Radio 1 Journaal. "Dan moet je je voorbereiden op wat hierna komt. Dat zal gecontroleerd heropenen betekenen, vermoed ik. Als wij een bijdrage kunnen leveren om dat op een goede manier te doen, dan doen we dat heel graag."

Als Den Haag groen licht geeft, worden eerst de drie horecabedrijven geselecteerd. De aantallen mensen die naar binnen mogen, worden afgestemd op de grootte van de bedrijven. Medewerkers en bezoekers moeten meerdere keren worden getest.






Onze Ambassadeurs