Bij avondklok liggen bij jongeren angst en depressies op de loer

Geschreven door Redactie

De mogelijke invoering van een avondklok later deze week en andere verscherpte coronamaatregelen zijn een bittere pil voor jongeren in onze provincie. Jeugdwerkers maken zich zorgen over het isolement waar ze in terecht komen, waardoor mentale problemen kunnen ontstaan en zelfs verergeren. 


Een van die jongeren bij wie de coronacrisis er flink inhakt, is de 20-jarige Stern Apperloo. Eigenlijk ging het in eerste instantie best goed met hem: hij kreeg hulp voor zijn game-verslaving en suïcidale gedachten, maar toen kwam corona om de hoek kijken. "Ik begin me nu weer eenzaam te voelen, een gevoel van waardeloos zijn en dan ga ik ook weer nadenken over de dood", vertelt hij tegen NH Nieuws. 


Hij mist fysiek contact, zijn uitlaatklep, een leuke tijd met vrienden. "Waar ik na mijn stage eerst even ging poolen, wat drinken in mijn favoriete kroeg of even met vrienden chillen, heb ik nu geen moment meer om dingen van me af te zetten. En dan word ik ineens onzeker over dingen, bang en paniekerig." 


"Ik heb het gevoel dat jongeren compleet zijn vergeten", zegt Stern. "Alles gaat door in mijn leven. Mijn school gaat door, mijn werk gaat door: alle dingen die mij stress geven en die ik moet doen, die gaan door. Maar al mijn uitlaatkleppen, zoals sporten, uitgaan, met vrienden chillen, dat gaat nu niet door."  






Onze Ambassadeurs