Recept van de week: Pasta met zalm & erwten

Geschreven door Redactie

Maak deze zalmpasta in minder dan 20 minuten voor een diner waar het hele gezin van kan genieten.

Kinderen zullen dol zijn op de leuke pasta terwijl ze vezels en omega-3 inpakken.

Wat heb je nodig?

- 240 gram volkoren fusilli
-  klontje boter
- 1 grote sjalot, fijngehakt
- 140 gram bevroren erwten
- 2 zalmfilets zonder vel, in stukjes gesneden
- 140 gram magere crème fraîche
- Half blokje zoutarm groentebouillon
- Klein bosje bieslook, geknipt

STAP 1: Breng een pan met water aan de kook en kook de fusilli volgens de instructies op de verpakking.

STAP 2: Verhit ondertussen een klontje boter in een pan, voeg dan de sjalot toe en kook 5 minuten of tot hij zacht is.

STAP 3: Voeg de erwten, zalm, crème fraîche en 50 ml water toe. Verkruimel in het bouillonblokje.  

STAP 4: Kook in 3-4 minuten gaar, roer de bieslook en wat zwarte peper erdoor. Roer dan erdoor om de pasta te bedekken. Serveer in kommen.

Onze Ambassadeurs