Geniet van dit overheerlijke Lotus dessert
Een Lotus Speculoos-koekje bij de koffie slaan wij nooit af. Ben je een echte zoetekauw? Dan smeer je de Lotus Speculoos-pasta vast ook op je boterham.
Deze zoete lekkernijen combineren wij met een super easy mini 'cheesecake'! Je hoeft ‘m niet te bakken, alleen een aantal uren in de koelkast op te laten stijven.
Wat heb je nodig?
- Lotus speculaas koekjes
- Een pak Philadelphia roomkaas.
- 250 milliliter slagroom
- 1 zakje vanille suiker en 1 theelepel vanille extract
- 2 of 3 eetlepels speculoos pasta
Als eerst mix je de roomkaas met de speculoos pasta en vanille extract door elkaar. In een aparte kom klop je de slagroom stijf met het zakje vanille suiker. Vervolgens doe je de slagroom in de mix van de roomkaas en roer je dit door met een spatel. Verkruimel de koekjes en bedek de bodem van een glazen bakje, doe daarna een laag van het slagroom mengsel erboven op. Versier de bovenkant met een beetje koekkruimels en gesmolten witte chocolade en/of gesmolten lotus pasta.
Serveer tip: Je kunt er bovenop ook slagroom spuiten met karamel saus en wat aardbeien!
Eet smakelijk!