Seizoensgroenten die je in de winter moet eten om de immuniteit te versterken

Geschreven door Redactie

Warm blijven is niet de enige uitdaging in de winter. Het koude weer maakt ons ook lui, vertraagt ​​onze stofwisseling en vergroot het verlangen naar ongezond voedsel, wat allemaal het proces van afvallen kan vertragen.

Hoewel er geen alternatief is voor lichamelijke inactiviteit, kunt je je trage stofwisseling aanpakken door meer wintergroenten in je leefstijl op te nemen. Deze groenten houden je warm en geven smaak aan je eten in deze tijd van het jaar.

Wortelen zijn rijk aan vitamine A, en een van de gezondste en meest veelzijdige wintergroenten. Het bevat weinig calorieën en veel vezels, waardoor je langer een vol gevoel kunt hebben. Je kunt er salades, smoothies of soep van maken.

Spinazie zit boordevol ijzer, zink en magnesium, vitamine K, vitamine A. Dagelijks spinazie in de winter kan je immuniteit versterken, je helpen spieren op te bouwen, je energiek te houden en kan zelfs helpen bij het afvallen. Het bevat weinig calorieën, bevat geen vet en is rijk aan vezels. Je kunt een paar blaadjes toevoegen aan je omelet, salade of zelfs spinazie-smoothies maken.

Bieten bevatten veel water en hebben een laag gehalte. Beide eigenschappen zijn gunstig voor gewichtsverlies. Studies suggereren zelfs dat het hebben van deze knolgewas na de trainingssessie kan helpen bij snel spierherstel. De aardse en licht bitter smakende biet kan worden toegevoegd aan een salade of kan worden gemengd om smoothies van te maken. Het is rijk aan vitamine A, B en C, evenals kalium, ijzer en foliumzuur. Het is een geweldige ontgifter, helpt de bloedsuikerspiegel onder controle te houden, vermindert het risico op obesitas en hartaandoeningen.

Zoete aardappelen zijn een goede bron van eiwitten, kalium, magnesium, calcium, vitamine C, vitamine A en vitamine B6. Bovendien bevat het ook antioxidanten zoals bètacaroteen en chlorogeenzuur. Voedingsvezels erin kunnen het niveau van hongerhormonen verlagen en verzadiging bevorderen, de spijsvertering vertragen en de bloedsuikerspiegel verbeteren. Het bevat ook resistent zetmeel dat je langer een vol gevoel geeft, waardoor je niet te veel eet en ongezond kauwt.

Onze Ambassadeurs