GroenLinks stelt vragen over cameratoezicht Arenapark

Geschreven door Redactie

Het bericht dat het Stadsfonds Hilversum 101.000 euro subsidie zou geven aan een project voor camerabewaking in de openbare ruimte op het Arenapark en het aangrenzende Laapersveld roept vragen op bij de lokale fractie van GroenLinks. 


Via twitter maakte het Arenapark afgelopen week bekend dat het Stadsfonds de subsidieaanvraag voor cameratoezicht heeft gehonoreerd. Dit betekent dat op zowel het Arenapark als het aangrenzende Laapersveld gefaseerd camerabewaking wordt geïnstalleerd in de openbare ruimte.


Volgens GroenLinks mag dat project pas van start gaan als de burgemeester daarvoor toestemming verleent. Na instemming door de gemeenteraad! Die is namelijk het eerst aan zet.


GroenLinks was in het verleden altijd al kritisch over cameratoezicht in het centrum. Nu kan de partij prima met die camera's in het centrum leven. "Maar als er nieuwe camera’s in de openbare ruimte van Hilversum moeten komen, moeten de initiatiefnemers ons eerst maar eens overtuigen waarom dat nodig is. Dat debat hoort in de raad thuis", aldus raadslid Veenendaal.


Hij vraagt burgemeester Pieter Broertjes en wethouder Annette Wolthers (Arenapark) om opheldering. Zo wil het raadslid weten of de burgemeester en wethouder op de hoogte zijn van dit project en wat zij gaan doen om 'ervoor te zorgen dat dit project wordt bevroren zolang de besluitvorming hierover in de raad en het college nog niet is afgerond'.

Onze Ambassadeurs