Ook in Naarden starten toegangstesten

Geschreven door Redactie

De Grote Kerk en Het Nederlands Vestingmuseum, beide in Naarden, zijn door het kabinet aangewezen als pilot om de werking van toegangstesten in de praktijk uit te proberen. Doel van de proeven is om te zien hoe met de inzet van testbewijzen een bijdrage geleverd kan worden aan het eerder en ruimer openen van sectoren.

Die pilots betreffen onder meer dierentuinen, musea en sport. Het kabinet werkt hiervoor samen met betrokken sectoren en gemeenten. In de Grote Kerk en Het Nederlands Vestingmuseum worden vrijdag 9 tot en met zondag 11 april voor het eerst weer mensen toegelaten.

Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, Welzijn en Sport): “De maatregelen zijn voor ons allemaal zwaar en duren al zo lang. Daarom kijken we voortdurend naar wat er wel mogelijk is binnen de noodzakelijke beperkingen. We zijn ervan overtuigd dat we met toegangstesten voorzichtig en verantwoord activiteiten eerder open kunnen stellen."

Minister Bas van ’t Wout (Economische Zaken) noemt het een goede extra stap naar de heropening van onze economie.Onze Ambassadeurs