Burgemeester Pieter Broertjes sluit bedrijfspand Neuweg

Geschreven door Redactie

Een bedrijfspand aan de Neuweg is vandaag voor de duur van 12 maanden gesloten op last van burgemeester Pieter Broertjes.

Tijdens een onderzoek van de politie op 8 september werd in het bedrijfspand een grote hoeveelheid drugs gevonden.


Het bedrijfspand gaf veel overlast voor de buurtbewoners. Een rustperiode is noodzakelijk om de openbare orde en veiligheid in het pand en de directe omgeving te herstellen.




Sluiting bedrijfspand

De burgemeester heeft de bevoegdheid een bedrijfspand te sluiten wanneer in een bedrijfspand drugs wordt gemaakt, bewerkt of verkocht. “In het pand is tijdens een doorzoeking een grote hoeveelheid drugs aangetroffen. Er was op deze plek ook veel overlast voor de buurtbewoners. We zijn blij dat de rust nu terugkeert in de buurt, met name voor de omwonenden. Een sluiting van 12 maanden is noodzakelijk de bekendheid van dit pand te doorbreken, en om de openbare orde en veiligheid te herstellen," aldus Broertjes.




Onderwereld en bovenwereld verstrengeld

Mogelijk is hier sprake van `ondermijning`. Er is sprake van ondermijning wanneer de bovenwereld en de onderwereld met elkaar verweven worden. Criminelen gebruiken bijvoorbeeld bedrijfspanden of woningen voor illegale activiteiten, zoals de handel in drugs of de productie ervan. Met alle gevolgen van dien voor de veiligheid van onze inwoners.




Samen pakken we ondermijning aan

Ondermijnende criminaliteit raakt ons allemaal. De gemeente Hilversum, de politie, het openbaar ministerie en de belastingdienst trekken daarom samen op in de strijd tegen ondermijning.

Onze Ambassadeurs